Nieuws
860964
Nieuws

Wat wel en wat niet doen met energielabel? Tips!

De brief met daarop het voorlopige energielabel is bij menigeen al binnengekomen, bij anderen gebeurt dat een dezer dagen. Vereniging Eigen Huis geeft een aantal handige tips over wat niet en wat wel te doen.

Wie zijn huis niet wil verkopen of verhuren, heeft bijvoorbeeld geen energielabel nodig. Het is dan ook niet erg als het voorlopige energielabel nog niet op de deurmat is geploft.

Klopt het voorlopgie energielabel niet? Ook dat is niet erg, het is slechts een aanduiding die is gebaseerd op een aantal standaardkenmerken.

Huis verkopen

Huis wel in de verkoop? In dat geval heeft u wel een definitief energielabel nodig. De verkoper dient in dat geval naar http://www.energielabelvoorwoningen.nl/ te gaan, waar bewijzen kunnen worden ge-upload, zoals rekeningen en foto’s van energieverbeteringen. Vervolgens kan hij of zij uit een aantal gecertificeerde deskundigen kiezen om de energievriendelijkheid van het huis te laten beoordelen.

Check van te voren even wat de gecertificeerde deskundige vraagt voorde beoordeling, er kunnen nogal wat verschillen tussen zitten.

De aankoopmakelaar of bouwkundige dient bij het kopen van het huis te controleren of het defintieve energielabel van dit droomhuis correct is.