Nieuws/Binnenland
861089
Binnenland

Zicht op werk voor meeste regiotaxichauffeurs

Het merendeel van de 376 chauffeurs van Regiotaxi Gelderland kan aan het werk bij de drie taxibedrijven die sinds maandag het vervoer op maat in vrijwel heel Gelderland verzorgen. De chauffeurs werkten bij het regiotaxibedrijf van Willemsen de Koning uit Arnhem, maar dat bedrijfsonderdeel ging vorige week failliet na een slepend financieel conflict met de provincie Gelderland.

Volgens CNV Vakmensen hebben de drie nieuwe regiotaxivervoerders maandagmiddag toegezegd dat zij een groot deel van de nu werkloze chauffeurs een contract zullen aanbieden met dezelfde arbeidsvoorwaarden als bij Willemsen de Koning. „Dat biedt perspectief voor de meeste chauffeurs”, aldus CNV-bestuurder Peter de Ridder. De bedrijven gaan meteen met de chauffeurs praten. „Dat volgen we op de voet. We houden de vervoerders aan deze toezegging.”

FNV en CNV hielden maandagochtend een bijeenkomst voor de chauffeurs in Apeldoorn. Daar bleek dat nog niemand een baangarantie had gekregen, terwijl de provincie Gelderland al meldde dat de meeste chauffeurs maandag zouden overstappen naar een nieuwe werkgever. Na een gesprek van de bonden met de curator en de bedrijven kwam er maandagmiddag beweging in de kwestie.

Vanaf maandag kan iedereen die dat nodig heeft weer vervoer op maat bestellen. De provincie verwacht dat het nog wel een paar dagen zal duren voor alle ongeveer 3000 ritten per dag weer vlekkeloos verlopen. Zo duren ritten op dit moment mogelijk langer en kunnen mensen niet altijd op het gewenste tijdstip worden gehaald.