Nieuws
861091
Nieuws

Politie rukt uit om Nederlandse twitterbot

Een 28-jarige programmeur is zich een hoedje geschrokken toen er ineens politie voor zijn deur stond. Deze was uitgerukt om een doodsbedreiding op Twitter, die niet van de man zelf afkomstig bleek maar van een programma dat uit zichzelf zinnen tweet.

De Nederlandse Jeffrey van der Goot zit achter de twitteraccount 'jeff_ebooks'. Daarachter schuilt de zogenaamde twitterbot, die uit willekeurige woorden op Twitter probeert samenhangende zinnen te formuleren en te tweeten.

De problemen begonnen toen de bot op die manier "I seriously want to kill people" plaatste, een dreigement dat opgepikt werd door de Nederlands autoriteiten. Die kwamen daarop verhaal halen bij van der Goot, zo vertelt de programmeur aan The Guardian.

"De zinnen worden willekeurig opgebouwd, dus de kans bestaat dat er iets vervelends uitrolt," aldus Jeffrey. "Maar om mij daar de schuld van te geven, vind ik niet logisch." Er is verder geen straf opgelegd, maar het twitteraccount van de bot moest wel offline. "Ondervraagd worden door politieagenten is overigens erg stressvol, angstaanjagend en intimiderend," stelde van der Goot na het voorval nog op Twitter.