Nieuws/Binnenland
861092
Binnenland

MATCHRACING

Williams voor de vijfde keer wereldkampioen

Ian Williams (GBR) heeft geschiedenis geschreven door de Monsoon Cup Maleisië te winnen en een record te zetten door vijf keer de ISAF Match Racing World Champion te worden.

De Monsoon Cup die hij won was de laatste wedstrijdserie in de Alapari World Match Racing tour. Afgelopen zomer werd in Lelystad ook een wedstrijdserie gezeild die meeteelde in deze Alpari Tour: de Dutch Match Cup. Het was de eerste keer dat een dergelijk groots opgezet matchracing evenement naar Nederland kwam.

Onbetwiste koning

De winst van Williams in Maleisië afgelopen weekeinde bezorgde de Brit zijn vijfde wereldtitel. De 37-jarige Williams is momenteel de onbetwiste koning van het matchracen. Hij won zijn eerste wereldtitel in 2007. De wereldkampioenschappen die hij daarna won waren in 2008, 2011 en in 2012.

Inspanning

“Ik kan het niet genoeg hebben over het fantastische werk dat de jongens aan boord hebben geleverd. Ik wil daarom graag mijn bemanning bedanken voor de ongelofelijke inspanning tijdens dit seizoen 2014/2015. We hebben over het hele jaar supergoed met elkaar samen gewerkt en voel me vereerd om met ze te zeilen”, aldus Williams.