Nieuws/Binnenland
861111
Binnenland

Scholen Liberia na half jaar weer open

Kinderen in Liberia kunnen na een half jaar eindelijk weer naar school. Alle scholen waren gesloten vanwege de uitbraak van het dodelijke ebolavirus in het land.

Voordat de leerlingen vandaag de scholen mochten betreden, werd eerst hun temperatuur opgenomen om er zeker van te zijn dat ze geen koorts hebben. Hoge koorts is een van de symptomen van ebola.

'Kleinere klassen'

Volgens Remses Kumbuyah, de onderminister van onderwijs, zijn er meer dan vijfduizend pakketten met thermometers en desinfecterende middelen verspreid op scholen. ''We vragen daarnaast aan schoolbestuurders om ervoor te zorgen dat klassen uit maximaal vijfitig scholieren bestaan en niet uit honderd of meer, zoals ook voorkwam. Zo kunnen we eventuele verspreiding van ebola beter tegengaan.''

Guinee, Liberia en Sierra Leone streven ernaar dat het aantal nieuwe ebolapatiënten binnen zestig dagen tot nul is teruggebracht. Dat hebben de drie West-Afrikaanse landen maandag laten weten. In totaal zijn ongeveer 23.000 mensen ziek geworden. Meer dan 9000 patiënten zijn overleden.