Nieuws
861177
Nieuws

Nederlands succes in Amerika

In slechts drie dagen is de videoclip van Natalie La Rose al meer dan 200.000 keer bekeken op YouTube. De 27-jarige zangeres uit Amsterdam vertrok vier jaar geleden naar de Verenigde Staten en timmert daar behoorlijk aan de weg.

Haar single Somebody bracht ze al in december uit en staat inmiddels op nummer 59 in de Billboard Hot 100. De afgelopen weken is het lied al ruim 2,2 miljoen keer beluisterd via YouTube. Sinds vrijdag staat de bijbehorende clip online welke ook meteen een groot succes is. Het nummer is een variatie op I wanna dance with somebody van Whitney Houston.

La Rose werkte al samen met Flo Rida, die ze twee jaar geleden tijdens een feestje had ontmoet. "Blijkbaar was Flo Rida onder de indruk van mijn lef, want hij vroeg me mee op tournee", vertelt Natalie aan Het Parool. Een jaar na de tour bood hij haar een contract aan. "Hij is inmiddels een mentor voor me. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is geduld te hebben, want het is niet altijd makkelijk geweest. Het ging niet zo snel als ik wilde."

Natalie is opgegroeid in Amsterdam-Zuidoost. ''De Bijlmer met al zijn culturen en waar overal wordt gezongen en gedanst heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Zo iemand zien ze hier nu eenmaal niet zo vaak: ik ben niet bang om van me af te bijten en ben recht voor zijn raap. Bovendien wil ik keihard werken en ben ik bij alles betrokken: ik schrijf mijn eigen muziek, ik doe de choreografie, ik zit zelfs de videoclip te monteren. Dat vinden ze wel interessant, geloof ik.''

Bekijk hier de hele videoclip.