Nieuws
861193
Nieuws

Top 5

De grootste all-in resorts in Turkije

De Turkse all-in resorts zijn al jaren flink in trek. Vooral langs de Turkse kust zijn vele hotels, hippe strandtenten, clubs en prachtige stranden te vinden, die er erg uitnodigend uitzien. Er zijn talloze all-in resorts te vinden langs de strand van Alanya, Belek of Side. Soms klein en bescheiden, maar soms ook immens groot. Met minder dan 1.000 kamers ben je zeker niet de grootste in Turkije. Al kan grootte uiteraard ook op andere manieren worden gemeten – bijvoorbeeld aan de hand van de faciliteiten of de oppervlakte. Dit zijn vijf van de grootste resorts in Turkije.

MCS Oasis Beach Club Hotel (Alanya)

Met 1.163 kamers verreweg het grootste resort van ons rijtje, en zelfs één van de grootste hotels van Europa. Dit all inclusive resort ligt vlakbij Alanya, op 120 kilometer van het vliegveld van Antalya. Het hotel verzorgt daarbij wel een shuttledienst naar het vliegveld, dus ondanks die afstand is het niet al te lastig hier te komen. Met vier sterren iets minder luxueus dan de overige all-in resorts in deze lijst, maar je treft hier alsnog een groot zwembad, een wellnesscentrum en een immens restaurant. Dat restaurant biedt een lopend buffet en je kunt er dus niet á la carte bestellen. Uiteraard is de zee weer om de hoek en kun je hier onbekommerd gebruik maken van alle faciliteiten die het resort biedt. Er is een grote nachtclub op het terrein, diverse winkels, een bar en er zijn enkele tennisbanen. Dit resort ligt dus vlakbij Alanya, een levendige stad die zonder meer de moeite waard is. Dit massale resort komt er nogal bekaaid af op diverse beoordelingssites en scoort lage ratings. Wellicht iets té groot?

 

World of Wonders Topkapi Palace Hotel (Antalya)

Niet heel veel kleiner, maar met vijf sterren en beduidend hogere ratings is het Worlds of Wonders Topkapi Palace Hotel in Antalya wel iets aantrekkelijker. Opmerkelijker ook. Het World of Wonders (WOW) bestaat uit meerdere hotels en deze zijn gebaseerd op beroemde gebouwen zoals het Kremlin of het Topkapi-paleis, waarvan het origineel in Istanbul staat. Met 908 kamers zou je dit WOW-resort als een klein dorpje op kunnen vatten. Het ligt aan een prachtig zandstrand en heeft alle faciliteiten die je bij een all-in mag verwachten. Er zijn zeven á-la-carterestaurants, meerdere bars, zes zwembaden met diverse glijbanen en enkele wellness-mogelijkheden zoals een sauna en een Turks bad. Aangezien er ook nog tennisbanen, een bowlingbaan, voetbalveld, en basketbalveld zijn, is dit WOW-resort niet alleen qua aantal kamers enorm.

 

Cornelia Diamond Golf Resort & Spa (Belek)

Dit all-in resort herbergt maar liefst acht restaurants, dus qua eten is het hier goed af te wisselen. Cornelia Diamond is gevestigd op twee kilometer van het centrum van Belek en ligt direct aan de Mediteraanse Zee. De dichtstbijzijnde luchthaven ligt in Antalya en dat ligt hier slechts op 35 kilometer vandaan. Het hotel heeft 571 kamers, Naast de acht restaurants, vind je hier ook nog tien verschillende cafés en een snackbar. Voor de verkoeling zou je kunnen kiezen voor de zee, maar een all-in als Cornelia Diamond biedt je daarnaast vijf buitenbaden en een binnenbad. In deze all-in vind je het grootste wellness-centrum van Belek, met een sauna, een stoombad en een whirlpool. Tegen een betaling kun je je hier laten masseren of naar een schoonheidsspecialiste. Liever even niet relaxen, maar juist sporten? Je kunt hier bijna alle sporten beoefenen, waterfietsen en er is ruimte om aan yoga te doen. En ’s avonds kun je natuurlijk naar de discotheek.

 

Concorde De Luxe Resort (Antalya)

Het Concorde-resort heeft de vorm van een concorde en er zijn 401 kamers in gevestigd. Het is duidelijk, op dit resort is goed gekeken naar vormgeving en architectuur. Het resort ligt direct aan het strand en is op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Antalya gevestigd. Het Concorde heeft zes á-la-carterestaurants, waar je wel even van tevoren moet reserveren. Er zijn twee buitenbaden, een binnenbad en een waterpark met  diverseglijbanen. Op het terrein zijn diverse winkels, is een discotheek, een kapsalon, een dokterspost en het Concorde biedt een kinderoppas aan als je er het liefst zelf even op uit gaat. De kinderen kunnen naar een kinderdisco of naar een grote speeltuin. Er liggen enkele tennisbanen, maar je kunt er ook voetballen, basketballen en volleyballen. Tegen betaling kun je de zee op met gemotoriseerde voertuigen. Een bezoekje aan het wellnesscentrum, dat liefst 4000m² meet, kun je haast niet afslaan. Een hete sauna of een Turks bad zit gewoon bij de prijs inbegrepen. Je kunt je hier laten masseren, deze worden tegen betaling aangeboden.

Renaissance Antalya Beach Resort & Spa (Beldibi)

Het dorpje Beldibi ligt ten zuiden van Antalya en op zo’n 40 kilometer van het vliegveld. Het Renaissance Antalya Beach Resort is prachtig groen gelegen en wijds opgezet. Het ligt direct aan haar eigen privé kiezelstrand en aan de voet van het Taurusgebergte. Het resort uit de Marriott-keten ligt in Beldibi, waar diverse bars en restaurants zijn, maar in principe hoef je het terrein niet af. Het resort heeft drie zwembaden, waarvan eentje verwarmd, een sauna en ook een aquapark met drie glijbanen. Tegen betaling kun je gebruik maken van een wellnesscentrum. Ook hier staan veel sporten op het programma, zoals basketbal, volleybal, tafeltennis, biljart, minigolf, tennis en fitness. Op het terrein vind je zes restaurants, zeven bars en zelfs een amfitheater.

Bron: Tjingo.nl/turkije

Heeft u ervaring met all-in resorts in Turkije? Of is dat niet uw manier van vakantie vieren? Wij zijn benieuwd!