Nieuws
861220
Nieuws

Grootste wintersportblunders

Iedereen kent het wel. Vanuit de skilift iemand zien worstelen met een lastige afdaling of je verwonderen over een skipak dat een jaar of 30 geleden in de mode was. Gezamenlijk maken we de nodige wintersportblunders op de piste. Vaak zijn ze onschuldig en kun je er later smakelijk om lachen. Wij hebben de meest gemaakte wintersportblunders voor je op een rijtje gezet. Heel herkenbaar en zo kun je er rekening mee houden wanneer je weer op wintersport gaat!

Problemen met de skilift

Het leed begint al wanneer men door de poortjes naar de skilift moet. Zat de skipas links of rechts in de jas? Of zit ie misschien nog in die andere jas, die je gisteren aan had? Moet ik hem in het apparaat steken of gaat hij automatisch open? Daarnaast komt het bij drukte ook maar al te vaak voor dat het poortje al opengaat voor jij er doorheen kunt. Eenmaal in de lift ben je nog lang niet veilig. Even snel een foto nemen of je telefoon checken en prompt ligt je skistok of handschoen in het dal. De allergrootste blunder die je kunt maken is bij het uitstappen. Je zal maar net met je je jas of rugtas aan de lift blijven haken waardoor je in het luchtledige komt te bungelen! Of gewoon heel hard onderuit gaan bij het uitstappen…

Op je kont de berg af

Van zelfoverschatting is ook maar al te vaak sprake. “Ah zo steil zal het toch niet zijn?” En beginners worden maar al te vaak door groepsdruk van een piste gestuurd die ze nog lang niet aankunnen. Eenmaal boven aan de afdaling blijkt het opeens een wereld van verschil met die glooiende blauwe piste en is alle aangeleerde techniek vergeten. Er zit niets anders op dan de ski’s uitklikken en op je kont de berg af! Met al het zelfvertrouwen en het plezier in de wintersport is het meteen gedaan. Ook het hoongelach vanuit de skilift is niet al te goed voor je ego.

De laatste lift missen

Een klassieke fout! Je bent bezig aan een heerlijke tocht door het skigebied en vergeet totaal op de klok te kijken. De lunch liep wat uit, het was toch wel erg fijn op dat zonnige terras en de verbindingen duurden langer dan gedacht. Gevolg, de laatste lift terug naar het skidorp zit er helaas niet meer in en de liftmannen maken echt geen uitzondering. Er zit niets anders op dan de skibus te nemen of een taxi te bestellen!

 

Onvergetelijke valpartijen

Je skiet mooie bochten in dat laagje poeder dat je vanuit de stoeltjeslift al had gezien. Je voelt je de held van de berg, totdat je ineens je ski weg voelt glippen en je vol ‘head first’ in de sneeuw valt. Inderdaad, dat hebben alle mensen die nu  in de stoeltjeslift zitten ook gezien. Gelukkig heb je je fel gekleurde pak aan, zodat ze je overmorgen waarschijnlijk nog zullen herkennen. Sommige wachtrijen voor de liften bij oefenhellingen zijn niet helemaal veilig. Soms vliegen beginners in ‘schuss’ zo dwars door de rij wachtende wintersporters. Het domino-effect zeg maar. 

Nét dat drankje teveel nemen

Wat is het toch verleidelijk om bij de lunch nét dat wijntje extra te nemen. Je zit gezellig te tafelen en de fles blijft maar rondgaan. Wanneer je opstaat voel je het direct naar je hoofd stijgen en heb je knikkende knieën. Voor de après-ski geldt hetzelfde verhaal. Er zijn tal van bars die halverwege de piste liggen, waardoor je na afloop nog een stuk naar beneden moet skiën. Je zelfvertrouwen is waarschijnlijk een stuk groter geworden tijdens het bier drinken, maar eenmaal op de ski’s merk je dat het allemaal toch wat minder gecontroleerd gaat! Misschien had je dat laatste drankje toch beter kunnen laten staan.

Bron: Snowplaza.nl

Vul jij het lijstje aan? Misschien met eigen ervaringen? Wij zijn benieuwd!