Nieuws
861221
Nieuws

Getuigenverhoor flitsfaillissement Schoenenreus

De rechtbank Oost-Brabant gaat acht getuigen horen in het faillissement van Schoenenreus.

Er is ingestemd met een getuigenverhoor om uit te zoeken of er twee jaar geleden onrechtmatigheden zijn voorgevallen tijdens het faillissement van twee jaar geleden.

Destijds hadden vooral de bonden veel bezwaren. FNV Bondgenoten stelde destijds al een onderzoek in naar het handelen van de curator en de directie van de schoenenketen.

De vakbond zette direct zijn vraagtekens bij de ontslagen die vallen. „Wij hebben vernomen dat vooral het duurdere personeel de laan uit wordt gestuurd", zegt Ron Peters van FNV Bondgenoten. De wijze waarop Schoenenreus op 24 januari 2013 afscheid nam van een deel van zijn personeel had veel weg van een grap.

Op een bijeenkomst in het Brabantse Autotron werd eenderde van het personeel te verstaan gegeven dat er geen plek meer voor hen was. Er werden alfabetstickers uitgedeeld. Personeel met de letters A tot en met H werden daarna bijna letterlijk de deur gewezen.

Bij een voorlopig getuigenverhoor hoort de rechter getuigen onder ede op vragen van de verzoeker en van de wederpartij. Zo kan -nog voordat een procedure is gestart- duidelijkheid worden verkregen over hoe bepaalde omstandigheden daadwerkelijk zijn verlopen.