Nieuws
861226
Nieuws

Marieke valt af

'Hij vindt me prima zoals ik ben'

Op 5 januari is de VROUW Valt-af-challenge begonnen. Onze verslaggeefster Marjolein Hurkmans wil wel een paar kilo kwijt en heeft zich aangemeld. Net als VROUW hoofdredacteur Marieke 't Hart. Ter motivatie besluiten beide dames het tegen elkaar op te nemen in heuse challenge. Wie verliest de meeste kilo's? Je leest 10 weken lang hoe het hen vergaat.

Vorige keer schreef Marjolein dat mannen moeten oppassen met wat ze zeggen. Marieke reageert:

Toen ik mijn geliefde leerde kennen, woog ik ongeveer evenveel als nu. En ik vond hem echt waanzinnig knap, dus toen bleek dat hij mij net zo graag wilde als ik hem, kon ik dat bijna niet geloven. Hij kon toch wel slankere vrouwen krijgen dan ik? Maar daar viel – en valt – hij helemaal niet op.

Zijn moeder liet me zelfs een foto van zijn ex zien die nog een stuk dikker was dan ik. Van hem hoef ik helemaal niet af te vallen, hij vindt me prima zoals ik ben. Dat maakt het ook wel eens lastig om ‘nee’ te zeggen (hét thema van deze week). Want hij houdt ervan als ik uitgebreid voor ons kook en als we samen met toastjes en een fles wijn op de bank een film kijken. En toegegeven: met een glas spa en een zakje worteltjes is dat toch anders. Voor veel mannen is het dus een veel minder groot issue. Ze maken zich niet druk over hun eigen lijn (53% van de volwassen mannen heeft overgewicht, tegen 42% van de vrouwen) en ook niet om die van jou. Sterker nog: ik ken een heleboel mannen die het wel fijn vinden als een vrouw borsten en billen heeft en over een klein buikje zeuren ze vaak ook niet. Natuurlijk wel als je echt moddervet bent en ik ken ook mannen die van hun partner eisen dat ze in maat 36 past. Ik heb helaas vriendinnen die eeuwig aan de lijn moeten omdat hun man toch echt alleen op slanke vrouwen valt. Wat ik me ook wel weer kan voorstellen, ik vind een enorme bierbuik of drie onderkinnen ook niet bepaald sexy.

En hoe gaat het inmiddels met jouw gewicht Marjolein? Wie gaat de challenge winnen? Ik heb dit weekend carnaval gevierd in Brabant met bier en patat maar ben door al dat hossen gelukkig geen gram aangekomen. Ook niet afgevallen helaas. De stand is nog steeds – 3,5 kilo. Vanavond dus maar weer eens naar de sportschool!

 

Wil je meedoen aan de VROUW Valt-af-challenge schrijf je dan in voor de Valt-af-nieuwsbrief en ontvang als eerste onder meer een wekelijkse dieet- en beweegplan!