Nieuws
861231
Nieuws

Opnieuw fors verlies V&D

V&D heeft vorig jaar een verlies geleden van €49 miljoen. Dat meldde de advocaat van het warenhuisconcern maandag tijdens het kort geding dat de vakbonden tegen het warenhuisconcern hebben aangespannen.

De bonden eisen in het kort geding dat V&D afziet van de salarisverlaging van 5,8 procent die het winkelbedrijf per 1 februari doorvoert. Met andere verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden kan dat een werknemer volgens berekeningen van CNV 200 tot 300 euro per maand kosten.

V&D bereikte een week geleden een akkoord met vastgoedeigenaren, banken, aandeelhouder Sun Capital en de Belastingdienst, waarmee een faillissement op het nippertje werd afgewend.

De bonden zeggen dat V&D met alle partijen onderhandelt behalve met het personeel, dat eenzijdig een salarisverlaging krijgt opgedrongen.

Volgens het warenhuis is het 'loonoffer' absoluut noodzakelijk als laatste stukje van de puzzel van het reddingsplan. Volgens de advocaat van V&D valt niet uit te sluiten dat andere partijen zich dan ook niet meer voelen gebonden aan het akkoord en zich op termijn terugtrekken.