Nieuws/Binnenland
861242
Binnenland

'Ontvoerders Sevenum kidnapten nog een vrouw'

Een man en een vrouw die in november een meisje hadden ontvoerd in het Limburgse dorp Sevenum, hebben mogelijk nog iemand gekidnapt. In augustus 2013 zouden ze een vrouw een auto in hebben getrokken in het dorp Tienray. Beide slachtoffers wisten te ontsnappen.

Het Openbaar Ministerie bevestigt de nieuwe verdenking tegen Pietro T. (37) uit Kessel in Noord-Limburg en zijn vriendin Nicole H. (25) uit Nettetal, net over de grens in Duitsland. De Limburgse kranten schreven er maandag over.

T. wordt daarnaast verdacht van een verkrachting in Venlo vorig jaar. Rechercheurs onderzoeken nog of er ook een link is met andere zaken uit Nederland en Duitsland.

Het slachtoffer in Tienray, ten noorden van Venlo, was een 22-jarige vrouw. Zij werd in de vroege ochtend van haar fiets geduwd en een auto ingesleurd. Bij een spoorwegovergang wist ze uit de auto te springen en om hulp te roepen. Buurtbewoners vingen het slachtoffer op. De belagers lieten een boodschappentas achter. Daarop zijn DNA-sporen van de twee verdachten gevonden.

In Sevenum werd vorig jaar een meisje van zeventien van haar fiets getrokken. Onder bedreiging van een vuurwapen werd ze in de kofferbak van een auto geduwd. Ze wist onderweg op de achterbank te komen en via de autodeur naar buiten te gaan. Daar stapte ze snel in een andere auto. De ontvoerders gingen er vandoor. Ruim een week later werden de man en de vrouw opgepakt. Het meisje raakte gewond omdat ze door een van de ontvoerders in haar gezicht werd geslagen.