Nieuws
861284
Nieuws

Charli XCX schaamt zich

Charli XCX schaamt zich voor haar muzikale verleden en baalt er stevig van dat nummers als 'Dinosaur Sex' en 'I Wanna be Darth Vader' nog altijd eenvoudig te vinden en beluisteren zijn.

De zangeres maakte haar eerste album, 14, in 2007 met behulp van een lening van haar ouders, maar vindt die muziek nu lachwekkend. Ze noemt de plaat dan ook een experiment vol fouten.

"Ik tel dat album zeker niet als het begin van mijn carrière", legt ze uit aan Bang Showbiz. "Maar ja, iedereen deed dingen toen ze 14 waren waar ze zich nu voor schamen. Het verschil is dat mijn fouten voor iedereen vindbaar zijn op het web."

Ook over haar album, True Romance, is Charli XCX niet al te enthousiast omdat het geen juiste afspiegeling is van haar persoonlijkheid. Ze zegt tegen Stella Magazine: "Ik wist toen nog niet wie ik was als een artiest, maar ik voelde me alsof ik dat wel zou moeten weten."

"Ik was me er heel erg van bewust dat ik probeerde stoer te zijn om door te kunnen breken. Het is ook wel een goed album, en ik kreeg ook veel goede reviews dus ik ben geslaagd in mijn act, maar het paste niet helemaal bij me."