Nieuws/Binnenland
861302
Binnenland

Gladheid en mist op de weg

Er kan gladheid voorkomen door het neerslaan van vocht vanuit de lucht op de koude weg (condensatiegladheid). In het westen komt bovendien plaatselijk dichte mist voor met zicht minder dan tweehonderd meter.

Plaatselijk is de mist nog dichter en loopt het zicht terug tot minder dan honderd meter. De dichte mist komt nu voor in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en het westen van Noord-Brabant. De mist trekt in de loop van de ochtend op.

Het is momenteel koud en plaatselijk vriest het matig, meldt Weeronline. Op de Veluwe is het het koudst met -5,2 graden Celsius. Aan de grond is het in Brabant plaatselijk -9. Ook de gladheid verdwijnt in de loop van de ochtend.

Veel zon

In de loop van de ochtend breekt de zon de bewolking en mist open en wordt het een mooie dag. Vanmiddag schijnt de zon zelfs uitbundig. De beste papieren zijn voor het zuiden en oosten.

Er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind. Daarbij liggen de middagtemperaturen tussen 6 graden op de Wadden tot 9 in het zuidoosten.

Vanavond en vannacht is het helder en koelt het snel af. De minima liggen rond of net onder het vriespunt. In het hele land is wel kans op een enkele mistbank en bovendien kan het weer glad worden op de wegen.