Nieuws
861313
Nieuws

Dirk Scheele maakt babyliedjes

Acteur en zanger Dirk Scheele lanceert eind februari een cd met speciale babyliedjes. De presentatie van Huggyduggybuggy vormt de bekroning van de theatertournee die hij vorig jaar maakte ter gelegenheid van zijn twintigjarig jubileum als artiest.

Scheele kreeg landelijke bekendheid met zijn theaterprogramma's over Dikkie Dik en zijn liedjesprogramma's op zender Nickelodeon. Daarnaast verzorgt hij met regelmaat zomerconcerten voor kinderen. Zijn liedjes en teksten kenmerken zich door eenvoud, interactiviteit en aansprekende melodieën. De onderwerpen bevinden zich altijd in de belevingswereld van de kinderen.

De zanger begon zijn loopbaan ooit als muziektherapeut voor verstandelijk gehandicapte kinderen. In die hoedanigheid schreef hij zijn eerste kinderliedjes als ondersteuning in zijn werk met deze kinderen. Op zijn werk, maar ook daarbuiten sloegen de liedjes enorm goed aan bij peuters en kleuters. Toen de vraag naar zijn liedjes en het aantal optredens steeds groter werd, maakte hij twintig jaar geleden de overstap naar het theater.

Een aantal liedjes op Huggyduggybuggy waren eerder al te horen op een cd bij het gelijknamige boekje dat ouders vorig jaar kregen als zij hun baby's, dreumesen of peuters lid maakten van de bibliotheek. Dit project had Scheele opgezet in samenwerking met de organisatie BoekStart. De reacties hierop waren zo enthousiast dat Scheele aan het einde van deze actie besloot de cd ook in eigen beheer uit te geven.