Nieuws
861350
Nieuws

Praat mee

Ben jij wel eens op de vuist gegaan?

Als enige vrouw stond ze op de barricaden te vechten. Zij aan zij met háár jongens. De wapperende blonde haren van Lieke (43) van de Harde Kern maakten haar niet minder onschuldig. Ze ging en gaat ver voor haar grote liefde, doet alles voor haar club Feyenoord.

Nee, vrienden in andere steden heeft ze in de loop der jaren niet gemaakt. "Ik kom wel eens in Amsterdam, maar zou er geen nacht slapen." Maar voor haar eigen vrienden en collega-hooligans gaat ze door het vuur. En zij voor haar.

Vechten

Lieke is legendarisch in Rotterdam als enige vrouw van de Harde Kern. Sinds de geboorte van haar tweede, een dochter in 2006, is ze zelf gestopt met vechten, maar het bloed stroomt waar het niet gaan kan. "Een goede knokpartij is nog altijd leuker dan het huishouden. Ik ga nog wel met de jongens mee naar wedstrijden, maar niet meer voor de relletjes. Ik zal nooit wegrennen, maar ik zoek het ook niet meer op, die tijd heb ik gehad."

Aanzien

Een half uur eerder beende ze het café binnen waar we hebben afgesproken. Lieke is van slag. Ze is haar telefoon verloren, waar 'alles' inzit, bovenal de foto's van haar drie kinderen. Na een half uur komt iemand van de Harde Kern het stamcafé binnen om haar telefoon terug te brengen. Ondenkbaar dat in Rotterdam en omstreken iemand de telefoon van Lieke zou stelen. Ze kijken wel beter uit. Lieke geniet het grootst mogelijke aanzien. Eigenhandig afgedwongen, met haar eigen vuisten.

Saamhorigheid

De saamhorigheid, vriendschap en verbinding uit haar actieve periode mist ze soms, ook al kijkt ze vanaf de zijlijn toe want echtgenoot Randy is nog wel actief. "Het was een prachtige tijd, geweldig. Je bent één, familie. Je staat ook echt voor elkaar klaar, toen ons huis was afgebrand in 2008 werden we elke maand gesteund. Ook als Randy vastzit, word ik gesteund. Eigenlijk sta je nooit alleen."

Lees het complete artikel op pagina VROUW van De Telegraaf.

Ben jij wel eens op de vuist gegaan als vrouw? Wat vind je vechtende vrouwen? Praat mee!