Nieuws/Binnenland
861392
Binnenland

Ingetogen carnavalsbijeenkomst Ter Apel

Ongeveer 2500 mensen zijn zondagavond in Ter Apel bij elkaar gekomen naar aanleiding van het ongeluk zaterdag, waarbij een 33-jarige vrouw omkwam. Het feest dat daar eigenlijk zou plaatsvinden, was aangepast aan de situatie, liet ceremoniemeester Wim Eilert van carnavalsvereniging de Kloosterwiekers weten. „Het was veel ingetogener. Veel mensen waren niet verkleed en de bijeenkomst is eerder afgelopen dan anders.”

Zaterdag werd een 81-jarige automobilist waarschijnlijk onwel, reed langs een wegafzettig, door het publiek bij de optocht en kwam tegen een carnavalswagen tot stilstand. Er raakten vijf mensen gewond, onder wie de ouders van de overleden vrouw, de autobestuurder en diens vrouw, die ook in de auto zat.

Volgens Eilert waardeert iedereen op de bijeenkomst de ingetogenheid. Burgemeester Leontien Kompier was er ook, zij hield een toespraak over onder meer de impact van het ongeluk op het dorp Ter Apel. „Het was doodstil in de zaal”, aldus Eilert. Het effect op de inwoners is volgens hem groot. „Er zijn echt veel tranen gevloeid.”