862653
Nieuws

Tourtje kunstgeschiedenis

Twee topattracties – de rondvaart door de Amsterdamse grachten en het Rijksmuseum – slaan de handen ineen met als doel een kijkje in het leven van Rembrandt van Rijn.

De nieuwe boottocht ’de Rembrandtvaart’ brengt u langs plekken waar de allergrootste schilder van Nederland woonde en werkte. De tour duurt in totaal 75 minuten en gaat met u terug naar de late jaren van deze Hollandse meester; 1652 tot 1669. In die periode maakte hij zijn meest onderscheidende, vernieuwende en intieme werk. Het Rijksmuseum verzorgt het audiocommentaar dat tijdens de vaart te horen is via het personal audiosysteem. Ook kunt u de Blue Boat-app gebruiken.

Voor of na de boottocht kunt u het Rijksmuseum induiken voor de gloednieuwe expositie ’Late Rembrandt’. Dit is de eerste grote tentoonstelling sinds de heropening van het Rijksmuseum in 2013. De Rembrandts zijn afkomstig uit vooraanstaande musea en particuliere collecties wereldwijd. Het kostte het museum dan ook jaren om de meer dan honderd schilderijen, tekeningen en prenten binnen te halen, maar het resultaat mag er zijn.

Kaarten voor de Rembrandtvaart en de tentoonstelling in het Rijksmuseum zijn hier te boeken.