Nieuws/Buitenland
862733863
Buitenland

Aanvaller ’wilde knieschijven breken’ van Nancy Pelosi

Paul en Nancy Pelosi

Paul en Nancy Pelosi

WASHINGTON - De man die vrijdag de echtgenoot van de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi aanviel, is maandag door federale aanklagers mishandeling en poging tot ontvoering ten laste gelegd. De 42-jarige man kan tot vijftig jaar celstraf krijgen. De openbaar aanklager in San Francisco maakte later op de dag bekend hem op grond van Californisch recht ook voor poging tot moord te willen vervolgen. Daarop staat een gevangenisstraf van 13 jaar tot levenslang.

Paul en Nancy Pelosi

Paul en Nancy Pelosi

De man brak in in het huis van Pelosi in San Francisco en was op zoek naar de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Zij was niet thuis, maar haar man wel. Paul Pelosi werd aangevallen met een hamer en zou volgens zijn vrouw geopereerd zijn aan een schedelfractuur. Volgens Amerikaanse media is de 42-jarige David Wayne DePape de verdachte.

De aanklagers hebben als bewijs tape, touw en andere materialen verzameld, waardoor duidelijk wordt dat de inbreker van plan was om Nancy Pelosi vast te binden. Hij zou "waar is Nancy?" hebben geroepen toen hij alleen Paul aantrof.

De aanvaller verklaarde tijdens zijn verhoor dat hij van plan was Nancy Pelosi te gijzelen en met haar te praten. Hij hield haar verantwoordelijk voor leugens die door de Democratische Partij zouden worden verspreid. Als ze hem de waarheid zou vertellen, dan wilde hij haar vrijlaten. Zou ze liegen, dan zou hij "haar knieschijven breken", staat in een beëdigde verklaring.

Volgens de familie gaat het al iets beter met Paul en zal hij waarschijnlijk volledig herstellen.