Nieuws
862970
Nieuws

Shell handhaaft koppositie als favoriete werkgever

Olie- en gasreus RD Shell is voor de derde keer op rij in de prijzen gevallen als meest favoriete werkgever in Nederland.  Ook KLM en Het Rijk gooien als werkgever hoge ogen. Dat komt naar voren uit een enquête van onderzoek- en adviesbureau  Intelligence Group onder 15.000 respondenten in 2014.

Shell nam in 2012 de koppositie over en en heeft in 2014 de nummer één ranking vast weten te houden. Op de tweede plaats prijkt luchtvaartmaatschappij Air France KLM.

Het Rijk stijgt met stip van plaats zeven naar een plek drie nog voor de Rabobank die daalde van 2 naar 4. Technologieconcern Philips zakt ook uit de top-drie en staat op plek vijf.

Internetzoekmachine Google is voor het tweede jaar op rij te vinden in de top-10 van meest geliefde werkgevers nog voor de Belastingdienst en de Nederlandse Spoorwegen.

Fijnchemieconcern DSM, levensmiddelenbedrijf Unilever en telecomconcern KPN  die alle drie op de Amsterdamse beurs staan genoteerd, zijn terug te vinden binnen de top-20 van favoriete werkgevers.