Nieuws
862983
Nieuws

Google Maps voegt bijzondere locaties toe

Om het tienjarig bestaan van Google Maps te vieren heeft het techbedrijf voor Nederland twaalf bijzondere Nederlandse bezienswaardigheden toegevoegd onder de noemer Special Effects. Gebruikers kunnen onder anderen een kijkje nemen in het Koninklijk Concertgebouw, de binnenkant van het stadhuis in Delft of de Amsterdam Arena.

Google Maps werd op 8 februari 2005 wereldwijd voor desktops gelanceerd. De Nederlandse introductie volgde in 2009. Hierdoor werd het mogelijk om een 360-graden-zicht te krijgen op openbare plekken, zoals pleinen en straten. Street View-opnames kan op verschillende manieren. Zo is er de Street View-auto, maar de beelden heden ten dage zijn op moeilijker te bereiken plekken gemaakt. Hiervoor zijn de Street View Trekker (rugzak) en Street View Trolley (duwkar) in het leven geroepen.

Naast het Koninklijk Concertgebouw, het stadhuis in Delft en de Arena, kan de gebruiker nu ook onder meer via Street View door de grachten van Utrecht en Amsterdam varen en een kijkje nemen in het Westerpark in Amsterdam.