Nieuws/Binnenland
863076
Binnenland

Corendon plant snelle hotelexpansie

Corendon, bekend van de reisorganisatie en vliegmaatschappij, heeft grote expansieplannen in de hotelsector in en buiten Nederland.

Dat zei directeur Kees Teer van Corendon Hotels & Resorts, het jongste bedrijf van de groep, bij de opening van het eerste viersterren Vitality Hotel & Spa maandag, Amsterdam Nieuw West (263 kamers). Dat gaat zich ook richten op ziekenhuispatiënten om ‘met wellness in een duurzame, rolstoelvriendelijke omgeving aan te sterken’.

„In de hoofdstad hebben we daarnaast The College Hotel, gerund door horecastudenten, overgenomen. Dat wordt nu gerenoveerd. Ook van het Sony-gebouw in Badhoevedorp vlakbij Schiphol gaan we in 2016 een zakenhotel en vergadercentrum maken. Daarin komen tevens kamers voor studenten, die een baantje in het complex krijgen”, aldus Teer.

Uitbreiden

In de binnenstad is hij verder bezig met „een toplocatie waar we een hotel gaan bouwen in samenwerking met jonge talenten van opleidingen. Dat concept gaan we uitbreiden naar andere steden in Europa, net als het Vitality-merk, zoals Londen, Barcelona en Istanbul”, vertelde Teer.

Op vakantiebestemmingen in Zuid-Europa, waaronder Turkije en Noord-Cyprus, voert Corendon volgens hem bovendien het management over hotels die een andere eigenaar en een eigen naam hebben. „We exploiteren totaal nu tien hotels. Dat zal komende jaren snel verdubbelen.”