Nieuws
863087
Nieuws

V&D lijkt gered

V&D heeft overeenstemming bereikt over financiering, waarmee een faillissement van de warenhuisketen voorlopig lijkt afgewend. Uiterlijk halverwege deze week is er weer voldoende geld om aan de verplichtingen te voldoen, meldt het winkelbedrijf. Bekijk ook de video: 'V&D haalt Pasen niet'

Er was €40 miljoen nodig om de leveranciers te betalen en een faillissement te voorkomen. Volgens een persbericht is er nu met een meerderheid van de belanghebbenden overeenstemming bereikt. Vooral IEF Capital, de grootste verhuurder van V&D en eigenaar van de winkels in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht, zou water bij de wijn hebben gedaan.

Lees ook: Van dag tot dag, de crisis bij V&D

Don Roach, interim-topman van V&D, zegt dat hiermee de werkgelegenheid behouden blijft. ”De financiering van V&D is hiermee structureel op orde en we zullen nu hard verder werken aan een gezonde, winstgevende toekomst."

Loononderhandelingen

Het personeel kan echter nog niet opgelucht adem halen. Er is nog geen overeenkomst bereikt tussen V&D en de bonden over de structurele loonkostenverlaging. De directie wil dat de circa 5000 medewerkers bijna 6% loon inleveren. FNV en CNV stappen naar de rechter om dit te voorkomen.

Of het oerhollandse warenhuis definitief gered is, valt nog te bezien. Verslaggever Richard van de Crommert zegt in DFT TV dat V&D Pasen niet haalt.

 

Nieuw op DFT!

DFT Avond

Elke werkdag om 20.00 uur automatisch in uw mailbox.

Meld u hier aan

of

Lees hier de laatste editie