Nieuws
863140
Nieuws

Marieke valt af

Een waardeloze week

Op 5 januari is de VROUW Valt-af-challenge begonnen. Onze verslaggeefster Marjolein Hurkmans wil wel een paar kilo kwijt en heeft zich aangemeld. Net als VROUW hoofdredacteur Marieke 't Hart. Ter motivatie besluiten beide dames het tegen elkaar op te nemen in heuse challenge. Wie verliest de meeste kilo's? Je leest 10 weken lang hoe het hen vergaat.

Vorige keer schreef Marjolein dat ze het er absoluut niet mee eens is dat Marieke geen zelfdiscipline heeft. Marieke reageert:

We zijn nu 5 weken bezig en ik merk dat er zo langzamerhand een omslagpunt komt dat me bekend voorkomt. Je wordt wat makkelijker, je schuift gedachteloos de rest van de boterham met hagelslag naar binnen die zoonlief heeft laten staan, je schrijft niet meer alles op en je neemt tóch het koekje dat bij de koffie wordt aangeboden. Want door die min drie kilo zitten mijn kleren net weer wat lekkerder en vragen er zelfs alweer mensen of ik ben afgevallen. Afgelopen week dus niet, want door dat gerommel staat de weegschaal natuurlijk meteen stil. Kortom: het was een waardeloze week.  

Natuurlijk doen we er zelf keihard aan mee, maar waar komt die fixatie op ons gewicht toch vandaan? Er staat een mooi stuk op onze site over Kate Winslet die in een interview vertelt helemaal klaar met het gezeur over haar figuur te zijn. Het is natuurlijk beter voor je als je een gezonde BMI hebt, maar het wordt echt als een enorme prestatie gezien als je meteen na de bevalling weer in je spijkerbroek past of liever nog een superstrakke buik hebt. Belangrijker dan welke andere prestatie ook lijkt het wel. Ik las vanmorgen dat volgens de Engelse Bookmakers onze ‘Trancha’ Oosterhuis best een leuk liedje heeft en aardig kan zingen, maar dat ze nooit het Songfestival gaat winnen als ze niet minstens zeven kilo afvalt. En een collega vertelde vanmorgen dat haar nichtje van acht (!) al klaagt over haar buikje.

We worden met ons allen dikker en het aantal kinderen met Obesitas neemt halsoverkop toe. Dat is een zorgelijke zaak. Maar feit is ook dat ons gedrag met eten wel behoorlijk is verstoord. Want Marjolein, jij bent al sinds je 15e op dieet en ik sinds mijn 17e. Dat heeft ons beiden geen superstrak lichaam opgeleverd. Hooguit een langzame stofwisseling. Daarom heb ik het met mijn kinderen nooit over diëten. Ik heb ze allebei vanaf hun zesde bij een sportvereniging gedaan en zo gezond mogelijk voor ze gekookt. Gelukkig zijn ze allebei ook heel slank, waardoor het hopelijk geen issue voor ze is. Ik zou niet willen dat mijn dochter mijn voorbeeld zou volgen namelijk.  

Toch is het niet zo dat ik nu de weegschaal aan de weegschaal hang en lekker ga genieten van het leven. Dan maar een maatje groter! Haha, ging dat maar zo. Een extra koekje zit er niet meer in en mijn sporttas ligt braaf in de auto op me te wachten. Want dit jaar ga ik dat zo vurig gewenste gezonde BMI echt bereiken. Nog maar 9 kilo te gaan!  

Wil je meedoen aan de VROUW Valt-af-challenge schrijf je dan in voor de Valt-af-nieuwsbrief en ontvang als eerste onder meer een wekelijkse dieet- en beweegplan!