Nieuws
863142
Nieuws

10 anti-verveeltips tijdens de griep

Anti-verveeltips tijdens de griep

Ook zo’n vervelend griepje te pakken? Geen zorgen, je bent niet de enige! Helaas, is de griep dit jaar nog vasthoudender dan voorgaande jaren. Veel mensen werken te lang door met de griep of beginnen weer te vroeg. Uitzieken is hét advies van doktoren. VROUW.nl zet voor jullie de leukste dingen op een rij die je kunt doen terwijl je thuis ziek op de bank ligt.

Uitrusten

De belangrijkste remedie tegen een griep is: uitrusten! Kruip in bed en geef je lichaam alle tijd om te herstellen. Luister muziek of kijk tv onder het genot van een lekkere kop thee. Dit helpt namelijk om de griep te bestrijden.

Film kijken

Onmisbaar tijdens een periode in bed is: een goede film of serie. Kruip onder de deken met een kom soep en geniet van jouw favoriete films.

---Geen inspiratie? Bekijk hier een aantal zwijmelfilms!---

App van de dag

Je telefoon kan je beste vriend worden tijdens het uitzieken. Dan is het vast leuk om te weten dat je sommige betaalde apps een dag lang gratis kunt proberen. Download de 'app van de dag' en ontdek leuke nieuwe apps. Je probeert ze een dag gratis en misschien zit er wel een app bij die je altijd al miste!

Lezen

Grijp de kans om dat boek op jouw nachtkastje uit te lezen. Droom weg bij die roman of stap in een spannend avontuur. Zo tikken de uurtjes voorbij en geef jij jouw lichaam alle rust. Heb je de energie niet om zelf te lezen? Probeer dan eens een voorlees-cd, of wanneer je kinderen hebt, laat hen voorlezen. Natuurlijk op afstand, want je wilt ze niet aansteken.

Breien

Een goede tijdsbesteding die je in alle rust kunt doen is: breien. Ben jij een kluns op dit gebied? Nodig dan je (schoon) moeder uit voor een korte cursus breien. Geen zin in bezoek? Op internet zijn natuurlijk ook genoeg handleidingen te vinden.

---Brei lekker warme sloffen voor de koude dagen  ---

Dineren

Ook al voel je je niet helemaal lekker en lig je liever in bed, goed blijven eten is belangrijk. Elke graad die je lichaamstemperatuur hoger is dan 37 graden, verbrandt extra calorieën. Terwijl je die calorieën juist zo hard nodig hebt om energie aan te maken waarmee je het virus kunt bestrijden. Wij hebben een aantal lekkere en gezonde recepten klaarstaan om eens te proberen.

Badderen

Laat het bad vollopen, druppel er rustgevende olie in, steek de kaarsjes aan en maak je hoofd even helemaal leeg. Het is niet alleen ontspannend maar ook goed voor je lichaam. Je zult zien voordat je het weet, ben je weer op de been.

---Creëer je eigen spa in de badkamer---

Manicure

Heb je lekker gebadderd? Dan kun je jezelf ook nog verwennen met een manicure en pedicure. En als je dan toch bezig bent, kun je ondertussen genieten van een heerlijk gezichtsmasker.

Magazines

Je hebt er in de vakanties nooit genoeg tijd voor, maar toch blijf je ze kopen: tijdschriften. Hoge stapels vangen stof. Tijd om eens alles op orde te brengen. Je kunt straks alles vertellen over het verleden van Wesley en Yolanthe.

Vakantie boeken

Weinig energie, hoofdpijn en een loopneus; als je ziek bent dan zit je vaak niet lekker in je vel. Des te meer reden om juist nu een vakantie te boeken. Want zeg nou zelf: wie krijgt er geen energie van een zonovergoten bestemming met een stralende blauwe lucht en hagelwitte stranden?

Spelletjes spelen

Kun je wel wat vertier gebruiken? Kruip dan achter je computer of tablet en speel een spelletje. Ook leuk: ga aan de slag met een kruiswoordpuzzel. Zo houd je jouw brein ook een beetje fris!

---Zo train je je brein gezond---

Post sorteren

Liggen er nog stapels post te wachten, maar kom je er steeds maar niet aan toe? Pak deze enveloppen er dan bij en sorteer ze. Misschien niet het leukste klusje, maar wel een die toch moet gebeuren. En dat kun je wellicht beter nu doen dan als je weer topfit bent.

Bel een oude vriendin

Je kent het: je bent druk en een belletje met die goede vriendin schiet er telkens bij in. Des te meer reden om nu eens goed bij te kletsen.

---7 mythes over griep---