Nieuws
863149
Nieuws

Big Foot in James Bond-film Spectre

Jaguar Land Rover (JLR) is een belangrijke voertuigleverancier voor de nieuwe James Bond-film Spectre die in oktober in de bioscopen draait. Het merk levert onder meer deze Land Rover Defender Big Foot.

37 inch wielen

Het gaat om meerdere exemplaren, meldt JLR. Ieder exemplaar rolt op 37 inch offroad-banden en heeft speciaal aangepaste wielophanging en carrosseriebescherming. De auto’s komen in actie in een scène in Oostenrijk, waar de Big Foots het witte doek delen met de Land Rover Range Rover Sport SVR.

Ook Jaguar C-X75

Naast die twee Land Rover-modellen levert JLR nog een bijzondere auto: een knaloranje C-X75 gebouwd in samenwerking Williams Advanced Engineering in Oxfordshire. De supercar komt in actie tijdens een achtervolgingsscène in Rome waarbij ook een Aston Martin DB10 betrokken is. Eerder waren er al geruchten dat de C-X75 een rol had in de film als auto van de bad guy. Die blijken nu te kloppen.

De originele C-X75 is al wat ouder, want hij werd voor het eerst in 2010 voorgesteld. Klantenauto’s werden er echter nooit gebouwd. Het was voor het merk puur een technologiedrager met aan boord twee elektromotoren van 194 pk in combinatie met een 1,6 liter benzinemotor met 500 pk bij 10.000 toeren per minuut. Samen goed voor meer dan 850 pk.

Daniel Craig

De regie van Spectre valt onder verantwoordelijkheid van de Britse regisseur Sam Mendes. Hij maakte eerder Skyfall. Acteur Daniel Craig kruipt opnieuw in de schoenen van agent 007 en speelt samen met Ralph Fiennes, Ben Whishaw en Naomie Harris als de personages M, Q en Moneypenny. Voor de opnames worden Londen, Rome, Mexico City, Marokko en Tirol bezocht. James Bond Spectre moet op 23 oktober 2015 in de bioscopen verschijnen.