Nieuws/Buitenland
863158
Buitenland

'Politie Marseille beschoten met kalasjnikovs'

Speciale eenheden van de Franse politie zijn maandag in het noorden van Marseille een flatwijk ingegaan om te zoeken naar mogelijke schutters. Buurtbewoners in het nieuwbouwproject La Castellane meldden dat er met automatische wapens is geschoten.

Franse media berichtten dat bewoners een groep gewapende gemaskerde jongeren zagen die in de lucht schoten. Ze leken met kogelvrije vesten zeer op agenten van de speciale eenheid die de buurt doorzoekt. Volgens een politieman lijkt het erop dat er een groep drugscriminelen in actie is geweest tegen een rivaliserende bende, die ook de politie beschoot. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Na de eerste meldingen van schoten was de politie snel ter plaatse. Ook de regionale chef van de politie, Pierre-Marie Bourniquel, was er snel en zou dekking hebben moeten zoeken.

Drugscriminaliteit

Maandagmiddag staat een bezoek aan Marseille gepland van premier Manuel Valls en de ministers van Binnenlandse Zaken en Onderwijs, Bernard Cazeneuve en Najat Vallaud-Belkacem. De bewindslieden komen speciaal naar de havenstad om over de bestrijding van de drugscriminaliteit te praten. La Castellane, aan de noordrand van de metropool, is een van de armste stadsdelen waar, ook op straat, veel drugs worden verhandeld. De beroemde Franse voetballer Zinédine Zidane is er geboren en groeide er op.