Nieuws/Binnenland
863163
Binnenland

Inbrekers keren terug met bloemetje

Twee inbrekers die spijt kregen van hun diefstal, hebben maandagochtend een bloemetje bezorgd bij de gedupeerde eigenaar van een bedrijf in Galder (Noord-Brabant). Ook de gestolen tuinmachines kwamen de Tilburgers (27 en 32 jaar) terugbrengen.

Eigenaar Bram Bijl van Bijl Groentechniek vertelde maandag dat hij zondagochtend vroeg werd gewekt door een inbraakalarm. De voorpui van zijn winkel was vernield en er was voor bijna 4000 euro aan trimmers, kettingzagen en bladblazers gestolen. In een poging om de daders te vinden plaatste hij videobeelden van de inbrekers op Facebook. De beelden werden in korte tijd duizenden keren gedeeld.

Maandagochtend meldden de daders zich met een bloemetje. Of ze bang zijn geworden door de videobeelden, is onduidelijk.Het verhaal gaat dat ze de inbraak onder invloed van alcohol of drugs hebben gepleegd. „Het was niet hun bedoeling. Ze waren bij hun positieven gekomen. Ik had niet de indruk dat het gewiekste en ervaren inbrekers waren”, aldus de winkeleigenaar.

Samen met de eigenaar hebben de mannen maandag op de politie gewacht. De Tilburgers werden gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau.

Na zestien eerdere inbraken was dit de eerste die is opgelost, vertelde Bijl. De beelden heeft hij van internet gehaald. Bijl: „Dat hoeft ze niet in lengte van jaren te achtervolgen.”

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Post by Bijl Groentechniek BV.