Nieuws
863168
Nieuws

Privéhelikopter bestellen met app

In New York is de startup Gotham Air gestart met een bijzondere taxidienst. Deze laat je via een app een helikopter bestellen, die je vervolgens naar plaats van bestemming brengt. De dienst wordt dan ook wel vergeleken met Uber, maar dan in de lucht.

Waar bij Uber iedereen in principe een chauffeur kan zijn, maakt Gotham Air wel alleen gebruik van gediplomeerde piloten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je zomaar bij de eerste de beste hobbypiloot binnenstapt, hopende op het beste.

Met de app zie je of er helikopters beschikbaar zijn en ook hoeveel plaats er nog is. De helikopters vliegen nu nog alleen van Manhattan naar twee vliegvelden naar keuze, JFK of Newark Liberty. Daar betaal je circa 190 per persoon voor. Je moet er dus wat voor over hebben om sneller op je bestemming te zijn dan met de auto.

Volgens Gotham Air heb je de oversteek gemaakt in zes minuten, waar je er anders tijdens de spits al snel twee tot drie uur over doet. De helikopters vliegen nu nog op vaste tijden, maar in de toekomst is het de bedoelign dat ze 24 uur per dag voor je klaarstaan.