Nieuws
863193
Nieuws

Nieuws

Warm bad voor proefslapers

Duizenden streden per brief om een gratis proefnacht in een spiksplinternieuw hotel in Amsterdam. Tweehonderd briefschrijvers mochten zaterdagavond daadwerkelijk tussen de knisperschone hotellakens kruipen.

Een warm bad voor de proefslapers, een vuurdoop voor het personeel. Bijna áf is Corendon Vitality Hotel Amsterdam. Buiten liggen pallets, hopen zand en dixietoiletten. Binnen zijn plinten nog afgeplakt. Toch druppelen de eerste gasten al binnen. Wielen van reiskoffers laten sporen na in het rulle zand. Proefslapers, gewapend met pen, papier en een schone onderbroek. Heren en dames in kekke pakjes ontvangen de gasten.

Luxe

Al snel staat er een rij bij de vibrerende ligstoelen, in de hoek van de foyer. ,,Ik vind dit al luxe genoeg”, giechelt een dame. Ze zinkt weg in het zachte leer. Haar stem trilt mee met de massage. ,,Ihihik neheem ’um mee naar huis!”

’s Avonds vloeit de wijn. Jan Smit zingt de gasten toe. Gebakken eieren, bakken fruit en liters koffie wuiven ’s morgens de kater weg. ,,Aan de bedden lag het niet, hoor!” Een van de gasten rekt zich uit. ,,Man, wat was het lekker. En die dekens… zo zacht.”