Nieuws/Buitenland
863199
Buitenland

Jonge moordenaar maakt selfie met lijk

Een 16-jarige jongen wordt aangeklaagd voor de moord op een klasgenoot. Het bewijs in de moordzaak lijkt aan duidelijkheid niets te wensen over te laten, want de jongen maakte een selfie met het lichaam van het slachtoffer en stuurde die via Snapchat naar vrienden.

Maxwell Marion Morton uit het Amerikaanse Jeannette werd afgelopen vrijdag opgepakt voor de moord op zijn klasgenoot Ryan Mangan (16), die twee dagen eerder dood was gevonden.

De zoektocht naar de dader duurde niet lang, dankzij de moordenaar zelf. Die had een selfie met zijn slachtoffer gemaakt en stuurde de foto via Snapchat 'trots' op naar vrienden. Daarbij had hij een tekst geplaatst dat dit slachtoffer 'niet de laatste zal zijn'.

In de Snapchat-app verdwijnen foto's weer na enkele seconden, maar één van de ontvangers van de horrorselfie maakte snel een screenshot. De moeder van deze jongen stapte met de foto naar de politie.

Bekentenis

De politie vond het moordwapen bij Morton thuis, die direct besefte dat ontkennen weinig zin had en een bekentenis aflegde. ,,Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt", zegt de plaatselijke Officier van Justitie John Peck over het opmerkelijke bewijs. ,,Maar de selfie zorgde voor overduidelijk bewijs dat ons heeft geleid naar de verdachte."

Morton wordt moord en verboden wapenbezit ten laste gelegd. Het is nog niet duidelijk wat het motief voor de moord is.