Nieuws
863224
Nieuws

Slimme Samsung-tv luistert altijd mee

Samsung adviseert gebruikers van zijn smart tv's voorzichtig te zijn met het hardop uitspreken van persoonlijke of gevoelige informatie in de buurt van de televisie. Deze luistert namelijk mee en kan hetgene wat opgevangen wordt doorsturen naar derde partijen.

Nieuwssite The Daily Beast schrijft daar vandaag over. De frase zit verstopt in de privacyvoorwaarden van de televisies. De waarschuwing geldt pas op het moment dat de spraakherkenning aan staat. Daarmee stuur je normaal gesproken je televisie aan met je stem.

Om dat te laten werken, staat de smart tv constant paraat en luistert het naar eventuele commando's. Ondertussen hoort het ook al het andere wat je zegt. De informatie wordt versleuteld opgeslagen, zegt Samsung.

Daarnaast kan het gedeeld worden met niet nader genoemde derde partijen. Mogelijk kan het gaan om de aanbieders van de content die je op je televisie kijkt of de dienst die gesproken tekst omzet naar geschreven tekstcommando's.

Samsung zegt dat smart tv-gebruikers de spraakherkenningsoptie uit kunnen zetten als ze meer privacy willen. Ook de televisie van het internet ontkoppelen helpt, omdat de informatie dan niet kan worden verzonden.