Nieuws
863235
Nieuws

'Personeel Blokker bang voor ontslagronde'

Medewerkers van Blokker vrezen voor een groot aantal winkelsluitingen en gedwongen ontslagen, stelt vakbond FNV. Maandagavond na sluitingstijd wordt in alle Blokker-winkels het voltallige personeel bijeengeroepen voor een „belangrijke mededeling”. Waar het precies omgaat, wil het bedrijf niet zeggen.

FNV-bestuurder Niels Suijker vermoedt dat er iets groots bekend wordt gemaakt. „Alle rayonmanagers worden in de loop van de middag al op de hoogte gebracht”, zegt hij. De vakbonden zelf hebben dinsdag een gesprek met Blokker.

Lees ook: Winkeldrama's op een rij

De gehele detailhandel maakt momenteel een moeilijke periode door. Blokker in het bijzonder heeft volgens de vakbondsman vooral last van de hevige concurrentie van budgetketen Action. „Blokker heeft het imago gekregen oubollig en te duur te zijn. De mensen hollen naar de Action.”

FNV meldde vrijdag al dat Blokker de laatste tijd een 'stille reorganisatie' aan het doorvoeren is. Het bedrijf ontslaat medewerkers op een 'oneigenlijke manier' en vervangt vaste krachten vervolgens met tijdelijk personeel, aldus de vakbond.

Lees ook: Blokker is een retailgigant (profiel bedrijf)

Zo erg als de situatie is bij warenhuisketen V&D, is het bij Blokker alleen niet. Suijker denkt niet dat Blokker op het randje van de afgrond bungelt. Het bedrijf kondigde vorige maand nog eenzijdig een loonsverhoging aan van 1,5 procent. „Dat doe je niet als je op omvallen staat, maar een grote reorganisatie zou wel kunnen.”