Nieuws
863268
Nieuws

Dreamliner ook vanaf Eindhoven

De Boeing 787 'Dreamliner' gaat ook vliegen van Eindhoven naar Aruba en Curaçao. Dat maakt ArkeFly vandaag bekend op Eindhoven Airport. Vakantiegangers profiteren van een nieuwe prijzenslag.

Voor het eerst worden in Nederland op grote schaal vakantievluchten vanaf een regionale luchthaven naar verre bestemmingen uitgevoerd. Tot nu toe is dat voornamelijk naar de Middellandse Zee.

De Dreamliner van ArkeFly gaat vanaf het najaar meerdere keren per week rechtstreeks van Eindhoven naar Aruba en Curaçao vliegen. Dat is aan De Telegraaf bevestigd door Antilliaanse bronnen.

Arke opent vanuit Eindhoven naar verluidt ook de aanval op de Belgische en Duitse toeristenmarkt. De vakantievlieger heeft nu twee Dreamliners in de vloot voor vluchten vanaf Schiphol. KLM krijgt in oktober de eerste. Air Berlin, die wekelijks van Düsseldorf naar Curaçao vliegt, zal naar verwachting zware concurrentie van Eindhoven Airport krijgen.

De Dreamliner is het nieuwste zuinige toestel voor de lange afstand van Boeing. Hij had weliswaar de kampen met kinderziekten, maar volgens TUI Nederland, de moeder van ArkeFly, zijn alle problemen opgelost. ,,Het is voor passagiers en bemanning een fantastisch toestel."