Nieuws/Binnenland
863276
Binnenland

Politie bekijkt veel scenario's brugongeluk

De politie is nog steeds druk bezig te onderzoeken hoe vrijdag een vrouw van een brug in Zaandam heeft kunnen vallen. De 57-jarige vrouw fietste de brug op toen die openging. Ze viel een eind naar beneden en overleed. Volgens een politiewoordvoerder zijn er heel veel scenario's mogelijk en kan het onderzoek nog lang duren.

Het staat voor de politie nog niet vast of de slagbomen op de J.M. den Uylbrug nu open of dicht waren. Wel is duidelijk dat de vrouw niet met haar fiets onder de slagbomen is doorgekropen. ,,Misschien zijn de bomen achter haar dichtgegaan. Of misschien heeft de brugwachter niet op de juiste knop gedrukt, of wellicht ook wel maar was er een technische storing'', zegt een woordvoerder.

De brug wordt handmatig op afstand bediend, verderop in Zaandam. Twee brugwachters bedienen daar alle bruggen over de rivier de Zaan. De gemeente, eigenaar van de brug, heeft de Den Uylbrug na het ongeval twee keer gecontroleerd, onder meer of alle slagbomen en verlichting goed werken. De gemeente wacht verder het politieonderzoek af. ,,Wij willen ook heel erg graag weten wat er is gebeurd'', aldus een woordvoerder.