Nieuws
863299
Nieuws

Popcorn Time wil gebruikers anonimiseren

Popcorn Time wil nieuwe maatregelen nemen om zijn gebruikers verborgen te houden voor gluurders als auteursrechthebbende organisaties. De illegale torrentstreamingdienst zet mogelijk een nieuwe anonimiseringstechniek in: I2P.

Via I2P zouden de ip-adressen van Popcorn Time-gebruikers niet meer te achterhalen zijn. De techniek doet daarbij denken aan Tor, een soortgelijk netwerk voor anoniem internet. Daarover schrijft Torrentfreak vandaag.

Sommige versies van Popcorn Time bieden al privacy door een ingebouwde VPN-dienst (aangegeven door een slotje rechtsbovenin het programma), maar het bedrijf daarachter kan de populaireit van Popcorn Time nauwelijks aan. Daarom wordt er nu gezocht naar een nieuwe oplossing.

De voornaamste zorg is nu echter nog de snelheid. Daarom is de overstap nog niet direct gemaakt. Doordat I2P de internetverbinding langs verschillende knooppunten laat gaan, ontstaat er vertraging. Het risico is dat de snelheid zo langzaam wordt dat het streamen van HD-films niet meer lukt, of zo moeizaam gaat dat het alleen maar ergelijk is.

Auteursrechthebbenden kunnen boetes sturen naar downloaders aan de hand van hun ip-adres. Daarvoor moeten ze wel kunnen samenwerken met internetproviders, die weten welke persoon er precies achter het ip-adres schuilgaat. Die data wordt echter meestal niet zonder slag of stoot overhandigd, met rechtszaken tot gevolg.