Nieuws/Binnenland
863316
Binnenland

Liefdeswandeling

Een liefdeswandeling. Waar kan dat beter dan op het romantische landgoed Staverden? Hier speelde zich in de eerste helft van de 14e eeuw een dramatisch liefdesverhaal af.

Volgens een legende kwijnde gravin Leonora na een ongelukkige liefde langzaam weg en stierf uiteindelijk van verdriet. Op een eilandje in de Staverdense beek ligt een gedenksteen met het opschrift 'Leonora 1353'. Het schijnt dat haar geest nog steeds rondwaart als de 'Zwarte Vrouw van Staverden'.

Deze legende is een van de vele verhalen die boswachters Kees Bor en Gerard Heemskerk tijdens de Valentijnswandeling zullen vertellen. Buiten dit dramatische liefdesverhaal vertelt Bor ook over de betekenis en de geschiedenis van Valentijnsdag. Hij neemt je mee naar de Romeinse en vroeg-christelijke tijd. O ja, er wordt natuurlijk ook gewandeld. Niet veel: ongeveer 4 kilometer in twee uur.

Voor deze wandeling is reserveren niet nodig. Er wordt om 14.00 uur gestart vanaf bezoekerscentrum Staverden, Staverdenseweg 289, Staverden. Deelname: €7 (inclusief drankje).

Info: www.glk.nl/evenementen of Jan Bos, tel. 06 20203110.