Nieuws
863406
Nieuws

Kanye West produceert Rihanna's nieuwe album

De samenwerking tussen Kanye West en Rihanna houdt niet op bij één single. De rapper is uitvoerend producent van het aankomende album van de zangeres.

Dat onthulde Kanye aan E! News op de rode loper van de Grammy Awards.

Kanye treedt zondagavond twee keer op tijdens het muziekevenement. Naast zijn solonummer Only One brengt hij samen met Rihanna en Paul McCartney hun gezamenlijke lied FourFiveSeconds ten gehore.

"Ik liet haar mijn album horen", zo vertelde Kanye over de totstandkoming van hun samenwerking. "En ik zei, ik heb een paar nummers met Paul McCartney. Ze kreeg het niet meer uit haar hoofd. Ze moest het op haar album hebben."

Kim Kardashian

De rapper was in 2009 voor het laatst aanwezig bij de Grammy Awards. Hij won daarna nog prijzen in 2010, 2012 en 2013, maar kwam deze nooit persoonlijk ophalen. Het was dit jaar dan ook voor het eerst dat hij samen met Kim Kardashian, met wie hij sinds 2012 een koppel vormt, over de rode loper liep. De realityster showde haar nieuwe, halflange kapsel en droeg een goudkleurige jurk met een diep decolleté.

 

Kanye was dit jaar genomineerd voor twee prijzen met het nummer Bound 2, in de categorieën Best Rap/Sung Collaboration en Best Rap Song, maar deze gingen beide 's middags tijdens de Premiere Ceremony al aan zijn neus voorbij. In totaal werd Kanye West 56 keer genomineerd voor een Grammy en hij won 21 keer.