Nieuws
863810
Nieuws

Train je hartslag via game

De Amsterdamse ontwikkelaar Happitech heeft zijn eerste titel Skip a Beat gelanceerd voor de iPhone en iPod Touch. Hoewel de game op eerste oog lijkt op een Flappy Bird-kloon, gaat Skip a Beat een veel dieper. Naast het spelen leer je namelijk ook hoe je jouw hartslag kunt trainen.

In Skip a Beat heeft de snelheid van jouw hartslag namelijk invloed op het spelverloop. De techniek voor het meten van de hartslag zien we terug in meerdere iOS-apps. Je plaatst jouw wijsvinger op zowel de camera als het flitslicht. Door het licht kan de camera zien hoe het bloed stroomt door je vinger en kan jouw hartslag achterhaald worden.

Skip a Beat draait om de kikker Skip wiens vriendinnetje Euphoria ontvoerd wordt door een reiger. Tijdens het vliegen moet hij de vogels ontwijken en libelles opeten. Je hebt drie levens, voordat je af gaat. Daarmee is de game een stuk minder streng als Flappy Bird, waar het na één fout al game over is.

De hartslag bepaalt hoe hoog je kunt vliegen en groot Skip is. Ben je rustig, dan heeft de kikker zijn normale vorm. Gaat jouw hart als een gek te keer? Dan lijkt Skip wel een opgeblazen bal, waardoor het moeilijker is om de vijanden te ontwijken. Skip a Beat leert je hoe je hartslag kunt verlagen door jouw ademhaling en gedachten onder controle te houden.

Vanwege de dubbele functie kunnen hartpatiënten op een leuke manier leren om hun hartslag te trainen. Skip a Beat is voor €1,99 te vinden in de ’Gezondheid en fitness’-sectie van de App Store.