Nieuws

Dit bespaar je met een warme trui!

Vrijdag is het weer warme truiendag. Zet de kachel een graad lager en doe een warme trui aan. De actie is goed voor het milieu en voor de portemonnee!

Klimaatverbond Nederland riep de actie acht jaar geleden in het leven. Dit om het Kyoto-klimaatakkoord te vieren dat in 1997 werd gesloten. Toen spraken 187 landen af minder broeikasgassen uit te stoten. Nu organiseert Greenchoice de warme truiendag mee. Door de kachel slechts een graad lager te zetten, wordt al zes procent minder CO-2 uitgestoten.

Portemonnee

Naast de winst voor het milieu, levert de kachel wat lager zetten ook flink wat op voor de portemonnee.

Wie de verwarming overdag één graad lager zet, merkt er meestal niets van en bespaart zo al 50 tot 60 euro per jaar, zo blijkt uit www.bespaartest.nl. Op deze site, die is gemaakt door Milieu Centraal en het Nibud (Nationaal instituut voor Budgetvoorlichting ), staan maar liefst vijftien praktische tips waarbij het milieu én je financiën baat bij hebben.

Tips

Ga je weg of slapen? Zet de verwarming een aantal graden lager. Zo bespaar je al snel 165 euro per jaar.

En wie naden en kieren dichtmaakt in huis met tochtstrips, verdient al snel 25 euro op jaarbasis.

Gloeilampen vervangen door energiezuinige lampen bespaart al snel 60 euro per jaar. En doe dit ook met de douchekoppen. Bespaarkoppen schelen al snel 35 euro. Wie ook nog twee minuten korter onder de douche staat, verdient nog eens 40 euro per persoon per jaar.

Vraag hier gratis het DFT-document met 10 bespaartips voor uw energierekening aan en abonneer u op de wekelijkse nieuwsbrief van DFT Geld