Nieuws/Buitenland
864035
Buitenland

Geheim rapport Pentagon: 'Poetin lijdt aan asperger'

Een uitgelekt geheim rapport van het Pentagon concludeert dat de Russische president Vladimir Poetin zou lijden aan het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Dat meldt de Daily Telegraph.

De studie die dateert uit 2008 en louter is gebaseerd op video's van Poetin, stelt dat deze aandoening het gevolg is van een beroerte die Poetins moeder kreeg tijdens haar zwangerschap van de president.

Poetins autoritaire stijl en 'obsessie met extreme controle' zouden manieren zijn om zijn tekortkoming te compenseren. Poetins acties worden extra in de gaten gehouden het afgelopen jaar, wegens de aandacht die hij besteedt aan het annexeren van het oosten van Oekraïne.

Het rapport werd in 2008 opgesteld door een geheime denktank, en werd geschreven door Brenda Connors. Zij is een expert in het analyseren van bewegingspatronen. De uiteindelijke conclusie van het rapport luidde: ,,De Russische president lijdt aan een neurologische afwijking die wordt gedefinieerd als Asperger. Dit is een autistische stoornis die al zijn beslissingen beïnvloedt."