Nieuws/Binnenland
864245222
Binnenland

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt licht

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is met 19 toegenomen van 1641 naar 1660. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de gewone verpleegafdeling liggen er 1190 mensen met corona, 18 meer dan een dag eerder, terwijl het aantal patiënten met Covid-19 op de ic gestegen is van 469 naar 470.

Door de hoge coronadruk zijn alle ziekenhuisregio’s genoodzaakt om de reguliere zorg met tientallen procenten af te schalen. Om de schade zoveel mogelijk te beperken, is het LCPS al twee maanden bezig met het spreiden van patiënten buiten de regio’s. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, sprak eerder de hoop uit dat het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis eind dit jaar gedaald is naar zo’n 1200.

Gezien de hoge besmettingscijfers is het onwaarschijnlijk dat het kabinet dinsdag veel versoepelingen van de coronamaatregelen zal doorvoeren. Tijdens de vorige persconferentie van drie weken geleden werd die hoop nog nadrukkelijk uitgesproken. Maar naar verwachting wordt hooguit het toegestane bezoekersaantal thuis met de kerst opgeschroefd naar meer dan drie.