Nieuws/Binnenland
864733544
Binnenland

Coronatruc? Sterrenrestaurant registreert eters als ’hotelgasten’

Chefkok Mario Ridder denkt niet dat hij iets verkeerd doet.

Chefkok Mario Ridder denkt niet dat hij iets verkeerd doet.

ROTTERDAM - De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gaat kijken of de ’truc’ die een Rotterdams sterrenrestaurant toepast om toch open te kunnen blijven wel is toegestaan.

Chefkok Mario Ridder denkt niet dat hij iets verkeerd doet.

Chefkok Mario Ridder denkt niet dat hij iets verkeerd doet.

Het sterrenrestaurant Joelia aan de Coolsingel blijft toch mensen ontvangen omdat ze via het naastgelegen Hilton Hotel naar binnen kunnen. Voor 10 euro extra worden ze daar dan als hotelgast geregistreerd.

„We zeggen tegen mensen, zoek de grenzen niet op, net als premier Mark Rutte heeft gezegd. We gaan daarom naar deze constructie kijken”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Chef kok Mario Ridder denkt niet dat hij iets verkeerd doet. „Dit valt binnen de regels. Als je hotelgast bent, mag je gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Dus ook van het restaurant dat een entree via de lobby heeft. Binnen houden we ons uiteraard aan alle maatregelen zoals afstand houden, maximaal dertig mensen en geen alcohol na acht uur ’s avonds”, zegt hij tegen het AD.

Vanwege de aanscherping van de coronaregels moest de horeca woensdagavond om 22.00 uur voor vier weken de deuren sluiten.