Nieuws/Binnenland
864918
Binnenland

Nawijn lijsttrekker Nederland Lokaal

Voormalig minister Hilbrand Nawijn is bij de komende Statenverkiezingen de lijsttrekker voor Nederland Lokaal in Zuid-Holland.

De Zoetermeerder was voorheen directeur van de IND, advocaat, minister van Vreemdelingen Zaken en Integratie, Tweede Kamerlid, ondernemer en is tegenwoordig fractievoorzitter van de lokale coalitiepartij LHN in Zoetermeer.

,,Het is belangrijk dat de gemeenten worden vertegenwoordigd in de Provinciale Staten,’’ zegt Nawijn. ,,Vaak wordt er op geen enkele wijze met de gemeenten rekening gehouden. Bovendien worden de belangen van burgers in het geheel niet vertegenwoordigd bij de provincie. De gevestigde partijen zijn te veel gebonden aan het landelijk beleid van hun eigen partijen.’’

Volgens Nawijn zouden gemeenten meer bevoegdheden moeten krijgen om hun eigen inwoners te kunnen bedienen. ,,Ook op democratisch gebied ontbreekt er het een en ander aan het huidige systeem. De Eerste Kamer, die getrapt wordt gekozen door Provinciale Staten, lijkt nu een verlengstuk voor de Tweede Kamer. Dat is ongezond en in strijd met de Grondwet. Het wordt tijd dat de stem van de burger op provinciaal niveau wordt gehoord op. Nederland Lokaal wil daarvoor opkomen”, aldus Nawijn, die ook tegen belastingverhoging is in de provincie.