Nieuws/Binnenland

Ongeloof en woede in Brunssum na dood baby

Door Van onze correspondent

Nico Fassotte

BRUNSSUM - Ontsteltenis en woede in de Brunssumse wijk De Egge na de dood van de vijf maanden oude baby Fabian. De zuigeling overleed vorige week bij een echtpaar waar hij naartoe was gebracht omdat zijn moeder moest werken. Daar werd het kind zo onwel dat de ambulance werd opgeroepen. Korte tijd later overleed het jongetje in het ziekenhuis.

Nico Fassotte

Na onderzoek blijkt het kind geen natuurlijke dood te zijn gestorven, wat voor de politie aanleiding is uit te gaan van een misdrijf. Anita Kampstra woont in de Bongardstraat waar het drama zich heeft afgespeeld en kent het echtpaar redelijk goed. „Ik weet dat er twee mensen zijn opgepakt in deze zaak. Of zij dat zijn weet ik niet zeker, maar ik krijg ze ook niet te pakken. Ze waren de peetouders van de baby. Ik kan me nauwelijks indenken dat ze het kind zelf iets hebben aangedaan. Ze hebben zelf twee kinderen en weten dus echt wel hoe met een baby om te gaan.”

Volgens Anita Kampstra zou het kind hebben gespuugd en daar zou ook bloed bij gezeten hebben. Tussen het overlijden van de zuigeling en de arrestatie van twee mensen heeft ze nog met het oppas-stel gesproken. „Daarbij vertelden ze dat de baby al eerder had gespuugd en bloed opgegeven. Als dat zo is, dan is de ouders wel iets te verwijten. Waarom is dan geen dokter ingeschakeld? Daarom ben ik ook niet zeker wie er nu is opgepakt.”

Nico Fassotte

Ongeloof

In de buurt heerst ongeloof en woede over het drama. „Ik heb het alleen maar gehoord wat er is gebeurd”, zegt een man uit de volksbuurt. „Maar als het allemaal klopt moet ze zwaar gestraft worden. Een kind en al helemaal een zuigeling is weerloos en onschuldig.”

De politie wil alleen maar kwijt dat twee verdachten momenteel verhoord worden. Voorlopig wordt er geen verdere informatie vrijgegeven.

Lees meer over