Nieuws/Buitenland

Geheim recept McDonald's te koop

McDonald's heeft een van zijn grootste geheimen openbaar gemaakt: de iconische saus voor de Big Mac is sinds maandag verkrijgbaar in Australië.

Sinds de burger vanaf 1967 op het menu pronkt is het nog nooit voorgekomen dat het geheime recept is onthuld. De iconische saus is altijd een groot geheim gebleven. Australiërs krijgen de eer om de saus als eerste te kunnen bemachtigen. In kleine flesjes van 25 mililiter is de Big Mac-saus te koop in alle McDonald's-filialen in Australië.

Naast de kleine flesjes staan er wereldwijd slechts 200 grote flessen te koop van 500 mililiter, maar deze zijn extreem duur. Op eBay worden ze voor meer dan 15.000 euro te koop aangeboden. De opbrengst hiervan gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

Volgens hoofd marketing Mark Lollback van McDonald's in Australië is de saus inmiddels een culthit geworden. Hij zei tegen Daily Telegraph: ,,Big Mac-saus is het meest iconische McDonald's ingrediënt en veel mensen vragen dan ook waar ze de saus kunnen kopen. We zijn dus erg enthousiast dat wij als eerste land ter wereld de saus los mogen verkopen."

Ingrediënten van de Big Mac-saus

De ingrediënten van de ooit zo geheime saus staan nu ook online:

Soja olie (antioxidant (330)), water, Relish [augurk, hoge fructose maisstroop, suiker, gedistilleerde azijn, conserveermiddel (202), verdikkingsmiddel (415), kruiden], mosterd [water, gedistilleerde azijn, mosterdzaad, zout, suiker, kleurstoffen (150d, 100), specerijen], gezout eigeel, gedistilleerde azijn, ui, verdikkingsmiddelen (1442, 415, 405), kruiden, suiker, zout, gehydrolyseerd eiwit (mais gluten, soja, tarwe gluten), conserveermiddel (211), kleurstoffen (160c, 150d, 100), emulgeermiddel (433), knoflook, antioxidant (385).