Nieuws/Binnenland
865195
Binnenland

Stoffelijke resten geborgen bij rampplek MH17

Een team van defensie- en politiepersoneel heeft maandag op de rampplek van de MH17 een kleine hoeveelheid stoffelijke resten geborgen. Dat gebeurde in samenwerking met de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa) en lokale hulpdiensten bij het dorp Grabovo in Oekraïne. Ook haalden ze persoonlijke bezittingen en enkele wrakstukken op die bewoners de afgelopen periode vonden. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft dat laten weten.

Het team onderhoudt goede contacten met de burgemeester van Grabovo. Teamleden hebben met hem gesproken over de situatie. In de regio van de rampplek van vlucht MH17 is het onrustig. Als de veiligheidssituatie en de weersomstandigheden het toelaten, bezoekt het team dinsdag andere dorpen in de omgeving van de crashsite, ook onder leiding van de OVSE en lokale hulpdiensten.

Naar verwachting zullen de stoffelijke resten zaterdag aankomen op Vliegbasis Eindhoven. Hierbij wordt hetzelfde ceremonieel in acht genomen als bij eerdere terugkomsten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop