Nieuws/Binnenland
865409
Binnenland

Aboutaleb naar verwoeste flat

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is zondagmiddag naar de Moddermanstraat in Rotterdam-Schiebroek gegaan, waar een portiekflat is getroffen door een gasexplosie en grote brand. De burgemeester heeft zich laten informeren door de brandweer. Die vertelde hem dat de explosie in de 'ruime omgeving' was te horen. Daarna ging Aboutaleb naar de nabijgelegen Goede Herderkerk waar zo'n honderd bewoners worden opgevangen.

Door de explosie is de gevel van een flatwoning eruit geblazen. Aangrenzende woningen zijn zwaar beschadigd. Van veel woningen in omliggende straten zijn de ruiten gesneuveld.

De gemeente regelt opvang, bijvoorbeeld in een hotel, voor geëvacueerde bewoners die niet bij familie terecht kunnen. ,,Er slaapt hier in Rotterdam niemand buiten op straat, dus deze mensen ook niet'', zei de burgemeester. Hij sprak van een ,,forse explosie'' die in de wijde omgeving voor enorme schade heeft gezorgd.

,,De mensen reageren gelaten maar ze zijn wel pijnlijk getroffen'', vertelde Aboutaleb over zijn gesprekken met bewoners die werden opgevangen in de nabijgelegen Goede Herderkerk.