Nieuws/Buitenland
865753
Buitenland

Jacht op ’vampieren’ Malawi duurt voort

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

BLANTYRE - Vermeende vampieren blijven doelwit van lynchpartijen in het zuiden van het Afrikaanse Malawi. De afgelopen weken zijn zeker acht mensen door wilde hordes gedood omdat ze voor bloedzuigers werden gehouden.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

Boze meutes jagen in het straatarme land sinds september op veronderstelde vampieren naar aanleiding van geruchten over bloedzuigers. Zo overleed onlangs nog een man die waarschijnlijk aan epilepsie leed. Hij werd op straat in de stad Blantyre mishandeld en in brand gestoken. De politie hield tot nu toe 140 mensen aan die betrokken zouden zijn geweest bij lynchpartijen.

Minister Dausi van Informatie liet weten dat de regering ook militairen inzet om de situatie onder controle te krijgen. ,,We sturen het leger naar getroffen townships en districten om de politie te helpen bij het kalmeren van de situatie en om levens te redden.''

De Verenigde Naties hebben wegens de onrust mensen uit de regio weggehaald. De Amerikaanse ambassade heeft haar personeel verboden naar het gebied te reizen.