Nieuws/Buitenland
866396716
Buitenland

Auto rolt binnenplaats van Italiaanse kleuterschool op: jongetje (4) sterft

L’Aquila - In de Italiaanse stad L’Aquila is een auto de binnenplaats van een kleuterschool binnengerold, daarbij is een kleine jongen dodelijk gewond geraakt.

Om nog onduidelijke redenen begon de voor de kleuterschool geparkeerde auto woensdagmiddag te rollen en brak door het hek. Toen schepte hij een groep kinderen. Een vierjarige jongen stierf bij het ongeluk, bevestigde de politie in de stad in de regio Abruzzen. Meerdere andere kinderen raakten gewond, van wie één ernstig, volgens berichten in de media.

Volgens het persbureau Ansa was de auto volgens de eerste getuigenverklaringen van een moeder die net haar kind aan het ophalen was. Ze liet haar andere kind even in de auto achter.

„Onze gezinnen hebben deze pijn niet verdiend, onze stad verdiende niet nog een tragedie als deze”, schreef burgemeester Pierluigi Biondi op Facebook. L’Aquila in Midden-Italië werd in april 2009 opgeschrikt door een krachtig aardbeving en gedeeltelijk verwoest. Toen stierven meer dan 300 mensen. „Mijn hart als vader en burgemeester is verscheurd. Als een kind stopt te spelen, hapert de hoop’, schreef Biondi, toen hij voor donderdag een dag van rouw aankondigde in de stad.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop